Thursday, 23 May 2013

MARI TAMBAH ILMU


HUKUMAN REJAM SAMPAI MATI DIJALANKAN DI SOMALIA!

 Inilah hukuman yang dijalankan pada seorang yang mengaku melakukan zina di Somalia. Semoga kejadian ini menjadi renungan dan keinsafan kepada kita semua. Subhanallah.

Hukuman rejam di somalia untuk kesalahan zina bagi yag telah berkahwin.
 Si pesalah di tanam separuh badan.

Beliau diingatkan untuk bertaubat dan mengucap Kalimah Syahadah sebelum menemui ajalnya.

Si pesalah terus mengucap Kalimah Syahadah. Tanda jari telunjuk tersebut adalah kebiasaan orang Arab ketika mengucap bermakna “hanya Allah yang SATU” (tanda TAUHID/ESA) dalam lafaz “Tiada Tuhan Melainkan Allah. Muhammad itu Pesuruh Allah.

Ketika direjam oleh sebahagian lelaki Islam sambil sebahagian yang lain menyaksikan hukuman tersebut demi mengambil pengajaran dan keinsafan.

Setelah menjalani hukuman rejam sampai mati. Inna lillahi wa inna ilaihi raji’uun.

Semoga Allah swt mengampuni dosa-dosa si pesalah di atas yang dilakukan sepanjang hayatnya, dimasukkan ke dalam SyurgaNya dan semoga Allah menjauhkan saudara-saudara seIslamnya dari maksiat-maksiat yang terkutuk. Ameen.

Setelah seorang sahabat Rasulullah saw bernama Maiz mati direjam kerana kesalahan berzina dengan seorang sahibiah bernama Ghamidiah, Rasulullah saw bersabda, Laqad taba, lau wuziat taubatahu ila ahlil madinah lakafat” (Sesungguhnya Maiz telah bertaubat, dan jika taubatnya dibahagi-bahagikan kepada seluruh penduduk Madinah, nescaya ia mencukupi untuk mereka semua)
Hukuman sebat bagi pesalah zina di Aceh, Indonesia.2 comments:

  1. Ya allah mantap sangat blog abg ni rupanya.....mmg sgt berinformasiiii tq

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...